Curriculum Vitae

Bram ontwikkelt websites van hoge kwaliteit op maat. Hij streeft naar een website die jouw boodschap en interactie met je publiek versterkt, als de beste presteert en jarenlang mee kan.

Can’t read dutch? Check out the english version!

Introductie

Ik ben een ondernemende all round web developer met ruim 10 jaar ervaring. Mijn voornaamste interesses zijn user experience en interface design en front-end development. Ik werk graag agile samen, waarbij ik een sturende rol niet schuw. Ik ben een doener, kritisch en leergierig.

Tools & techniek

Mijn HTML en CSS zijn van hoge kwaliteit en met Javascript (jQuery, React) heb ik ook ervaring. Ik heb ervaring met tools als Sass, Gulp en Git. Ik ben fan van Jonathan Snook’s SMACSS-methode, performance budgets en een algehele focus op laadprestaties.

Ervaring

Waternet (2016 – heden)
Na een half jaar reizen ging ik aan het werk in een scrum team dat werkt aan de in 2016 gepubliceerde nieuwe corporate website van het Amsterdamse waterbedrijf. De focus ligt bij deze website op toegankelijkheid, het verbeteren van de pas opgeleverde website en de integratie van verschillende oplossingen in één omgeving.

Kamer van Koophandel (2014 – 2015)
In opdracht van Tam Tam werkte ik 1,5 jaar als lead front-end developer en (periodiek) als scrum-master in teams aan het onderhoud en de doorontwikkeling van kvk.nl. Ik was verantwoordelijk voor o.a.: de frontend-architectuur, de transformatie naar een volledig responsive website en het opzetten van guidelines voor het team.

Henneman Agency (2015 – heden)
Samen met The Stone Twins ontwikkelde ik een gloednieuwe website voor Henneman Agency. Responsive en gefocust op het in beeld brengen van alle gezichten van de familie van acteurs, actrices, regisseurs, schrijvers en meer.

Goudsteen Company (2014 – heden)
Albert Goldsteen vroeg me op basis van zijn huisstijl een responsive website te ontwikkelen waarmee hij zijn diensten, team en hun kennis met de wereld kan delen.

The Webcare Company (2013 – 2015)
Voor The Webcare Company ontwikkelde ik in 2013 een volledig responsive, high end WordPress-website op maat.

Fast Moving Targets (2013 – 2014)
Voor Erwin Blom en kornuiten gaf ik de website van Fast Moving Targets een hoognodige update. Hierbij lag de focus op opruimen, leesbaarheid en maakte ik de website responsive.

NESK (2012 – heden)
Voor vastgoedadviseur Ralph Steenbergen ontwikkelde ik een responsive website op maat. Alle nodige info en updates zijn er te vinden.

Paramedics (2012 – 2014)
Voor sport- en revalidatiecentrum Paramedics ontwikkelde ik een responsive website op maat. De grootste uitdaging hierbij was om een grote hoeveelheid informatie zo makkelijk mogelijk aan bezoekers te ontsluiten en het hen makkelijk te maken contact te leggen.

Een Veilig Nest (2011 – 2012)
Voor de dames van Women in Europe for a Common Future (WECF) ontwikkelde ik in 2011 een nieuwe WordPress-website waarmee ze makkelijk al hun waardevolle content konden ontsluiten. In 2012 kwam daar een mooie visuele update overheen.

De Ondernemers (2010 – 2011)
In 2010 liep ik stage bij De Ondernemers. Ik werkte mee aan een marketingplan, een innovatieve direct mailing-campagne voor Porsche Centrum Groningen en was betrokken bij de eerste concepten van Profitbird, een location based advertising app. Later ontwikkelde ook hun nieuwe website.

Opleiding

Communicatiesystemen, Hanzehogeschool Groningen (2005 – 2010)
Ik studeerde in 2010 af, met een specialisatie in brand- en designmanagement.

VWO, Christelijke Scholengemeenschap Vincent van Gogh (1997 – 2004)
Profiel: cultuur en maatschappij