Project Bramsterdam

18 April 2013 -

Het is menens. Amsterdam roept en ik heb jullie hulp nodig. Met wie moet ik koffie/bier doen en help je me mee een woning te vinden?

Van Grunn…

In 9 jaar ontwikkelde ik me van onzeker scholiertje met kaal haar tot een echte man met baard en een eigen bedrijf. Daar ben ik trots op en daarvoor ben ik Groningen dankbaard. Het is een rustige en veilige plek alwaar ik me in mijn eigen tempo kon ontwikkelen. Toch heb ik nu het gevoel dat ik weg moet. Ik woon nu 28 jaar in Noord-Nederland en ik wil iets anders.

… naar Amsterdam.

Ik zoek mijn geluk in Amsterdam, volgens mij de enige wereldstad die ons land heeft te bieden. Daarnaast woont er een aanzienlijk deel van mijn familie en vrienden.

Ik hoop er meer keuze te vinden. Keuze in horeca en entertainment en werk, maar ook in collega’s, klanten en andere leuke mensen. Ik ben benieuwd hoe ik reageer op / mij ontwikkel in zo’n nieuwe, bruisender omgeving.

Misschien stap ik over een half jaar alweer met de staart tussen de benen op de trein terug. Misschien ook niet. Terug kom ik sowieso, want ik in Groningen liggen een boel roots: mijn vriendin, familie (binnenkort +1!), veel goede vrienden en trouwe klanten.

Stap 1: Project Bramsterdam

I bramsterdam - Bram gaat naar Amsterdam!

Ten eerste ben ik de komende tijd vaker in Amsterdam. Je zult me in ieder geval vinden bij Fast Moving Targets op kantoor in muzyQ. En ik speel graag een potje Unreal Tournament met de Appfellas in de pittoreske Villa Hendrik aan de Amstel.

Ik maak graag kennis met nieuwe mensen van wie ik blij word (en zij hopelijk van mij). Daarvoor ontwikkel op het moment een eenvoudig format om daarmee elke kennismaking in een blogpostje te vangen om jullie mee te laten genieten van mijn Amsterdams avontuur.

Met wie moet ik koffie doen en waar? En waarover moeten we het dan hebben? Help me mijn verlanglijstje aan te vullen!

edit Toffe Amsterdammers & locaties

Stap 2: “Bram zoekt woning in Amsterdam”

Amsterdam Moevenpick Uitzicht IJbron: moevenpick-hotels.com

En nu even praktisch. Alles is leuk en aardig en hip in Amsterdam, maar dat maakt het vinden van een woning niet heel gemakkelijk. Vanaf nu ga ik daar ook echt energie in steken. Wat ik zoek?

 • Ik zoek een huurwoning (max. +/- 700 euro per maand, liever iets minder);
 • Liefst zou ik in West wonen, dichtbij m’n neefje ;);
 • In principe zou ik liefst iets voor mezelf willen hebben, maar ik zoek eventueel ook iets voor met zijn tweeën of drieën;
 • Het liefst vind ik natuurlijk direct iets voor de lange termijn, maar als ik al een paar maanden iets heb, dan ben ik ook blij.

Hoor of zie je iets dat in dit plaatje past? Let me know! Stuur me een email mailtje of bel me op phone 06 282 653 81 of het hipst: via social media.

twitter Twitter facebook Facebook linkedin Linkedin

Help jij mij hiermee aan een woning? Ik bak geen taart voor je, maar ik ben wel heel goed in het selecteren van fijne dranken, met je meedenken over design & communicatie en het bouwen van überwebsites!

 

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Zin om ‘s af te spreken in Amsterdam, Grunn of waar dan ook? Ik hoor / lees het graag!

 • Kars Gerrits

  Bram! Mooi initiatief! Wil graag een biertje doen om over je plannen te praten :) Weet niet of ik iets voor je kan betekenen maar biertje is sowieso gezellig! Vertrek 2 mei naar Rwanda dus ergens deze week is het makkelijkst haalbaar. Let me know! Adios, Kars

 • Kars Gerrits

  Bram! Mooi initiatief! Wil graag een biertje doen om over je plannen te praten :) Weet niet of ik iets voor je kan betekenen maar biertje is sowieso gezellig! Vertrek 2 mei naar Rwanda dus ergens deze week is het makkelijkst haalbaar. Let me know! Adios, Kars

 • hotel yasmina

  Gorges Todra :

  Avec des hauts qui s’élèvent jusqu’à 300 mètres les gorges du Todra occupent une place primordiale dans la
  vallée. Hautes falaises de calcaire qui semblent telle une faille creusée par
  l’oued Todra depuis des millénaires.

  Randonnées au Maroc

  Dunes ondulantes, gorges secrètes, vallées verdoyantes, forêts de cèdres…
  Partout la nature est restée authentique. Un choix idéal pour profiter de la randonnée au Maroc
  en groupe ou seul.

  Voyage au Maroc

  Cap pour un voyage au Maroc ,
  terre de contrastes. Des sommets enneigés de l’Atlas aux dunes brûlantes du
  Sahara, vous serez conquis par l’hospitalité et la beauté de ce royaume alliant
  tradition et modernité. Grandes richesses et diversité culturelle.

  Restaurant au Maroc

  Si vous cherchez un bon
  restaurant au Maroc
  ? Vous serez étonné par
  les différents choix de cuisine et spécialités, chaque coin du pays offre des
  types de plat et de composition de menu selon la tradition et la culture de la
  région. Un vrai voyage du temps.

  Paragraphe pour Yasmina

  Randonnées – Voyage – Restaurant

  Des hautes-montagnes de l’Atlas, le Maroc propose des
  voyages pour
  tous les goûts, de la randonnée douce agrémentée
  de balnéo sur la côte Atlantique à l’ascension du
  Toubkal pour les plus sportifs, en passant par la balade en famille
  avec bivouac dans les dunes du désert du Sahara… le tout avec
  toujours le sourire et l’hospitalité légendaire des marocains qui ne
  manqueront pas de vous proposer le fameux thé à la menthe et leur cuisine
  savoureuse présentée dans des restaurants
  traditionnelles avec des vue panoramique sur le désert, la mer ou la splendide
  nature des montagnes.

 • Pingback: ronnie()

 • Pingback: Glen()

 • Pingback: Julian()

 • Pingback: maurice()

 • Pingback: herman()

 • Pingback: julian()

 • Pingback: jimmie()

 • Pingback: joseph()

 • Pingback: wendell()

 • Pingback: Roy()

 • Pingback: justin()

 • Pingback: Edward()

 • Pingback: guy()

 • Pingback: Mario()

 • Pingback: Ted()

 • Pingback: sergio()

 • Pingback: Trevor()